10000 Euro DDD Award

Dromen Denken Doen = Flex Stagiair

Dromen

Met 9 Dromen voor een betere stad, daagde de Dromen Denken Doen-Award (DDD Award) ons een jaar geleden uit om een van deze dromen te realiseren. “Geen eenzaamheid onder Haagse ouderen”, “een veilige grote marktstraat”, “jongeren vertrouwen in de toekomst geven”. Een drietal van de 9 dromen die ons een jaar geleden werden gepresenteerd. Dromen om uit te kiezen en daarmee de DDD-Award te winnen! Naast een mooie Award, ook €10.000,- om ons plan te realiseren. Toen we een van de Haagse dromen konden koppelen aan een eigen droom was de Flex Stagiair geboren.

Denken

Met acht ondernemers viel de keuze op de droom: “Jongeren weer vertrouwen geven in de toekomst”. We konden deze droom aan onze eigen droom koppelen. Een droom om als zelfstandig ondernemer een stagiair een plek te bieden. Een stagiair die je helpt bij het ontwikkelen van je onderneming. Als zelfstandigen konden we geen stagiair aannemen. Te klein bedrijf of te kleine opdracht. Door stagevragen te bundelen verdween dat probleem en we konden jongeren de vaardigheden meegeven voor een arbeidsmarkt die steeds flexibeler wordt.

Doen

Een jaar later na het ontstaan van het idee zijn we het aan het doen! De DDD-Award gewonnen, een onderneming opgezet, stagevacatures worden vervuld, studenten aan het werk en met onderwijsinstellingen in gesprek over de toekomst van het onderwijs. We zijn onze droom én de Haagse droom aan het verwezenlijken. Blijf met ons mee dromen én doen door een stageplek aan te bieden of stage te lopen via de FlexStagiair!

Dit blog is geschreven door Johannes Van Den Eerenbeemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *