Blogfoto Eline

Mijn eerste weken bij de FlexStagiair

Wie ben ik?

Laat ik deze blog beginnen met kort te vertellen wie ik ben. Mijn naam is Eline Poort, ben bijna 21 jaar en zit in het vierde jaar van mijn opleiding Bedrijfseconomie aan de Haagse Hogeschool. Ik zit in de laatste fase van mijn opleiding, daarom is er nu een spannende periode aangebroken waarin ik ga afstuderen. Waar en hoe ik ga afstuderen kunnen jullie allemaal verder lezen in deze blog. 

Van Delfts Blauw naar de FlexStagiair

Het zoeken van een afstudeerplek verliep helaas niet zo soepel als gehoopt. Tijdens een bezoek bij de stagecoördinator van mijn opleiding kwam al snel FlexStagiair naar voren. Een geweldig initiatief van een aantal ondernemers uit Den Haag. De bijbehorende opdracht en onderneming zouden het helemaal voor mij moeten zijn. En het bevalt mij tot nu toe erg goed. Tijdens het derde jaar van mijn studie liep ik stage bij een bedrijf dat onder andere Delfts Blauw produceerde, een traditioneel bedrijf waar ik ontzettend veel heb geleerd. Nu een stageplek bij FlexStagiair, een plek die totaal niet te vergelijken is.

Afstuderen bij FlexStagiair

Na het winnen van de DDD-award en een aantal maanden van voorbereiding wil FlexStagiair in april de eerste stagiaires bij ondernemers plaatsen. FlexStagiair kent nog een achterstand op het gebied van AO (administratieve organisatie en processen). Allereerst ga ik de operationele processen voor FlexStagiair uitwerken. Na het inrichten van de operationele processen zal ik een risicoanalyse uitvoeren. Daarnaast zal ik eventueel wat andere praktische zaken oppakken.

Tijdens mijn opleiding heb ik vrij weinig meegekregen over de wereld van ondernemers en ZZP’ers. Veel casussen en opdrachten van mijn opleiding zijn bijvoorbeeld gericht op grote internationale ondernemingen. Bij het Projectenlab ervaar ik een hele andere kant van de arbeidsmarkt, dit gedeelte van de arbeidsmarkt biedt voor mij in de toekomst als afgestudeerde Hbo’er zeker een heleboel mogelijkheden.

Geen dag is hetzelfde

Van maandag tot en met donderdag zal ik mij de aankomende periode bevinden op het Projectenlab (een groep ondernemers die gezamenlijk een werkruimte delen), om aan mijn afstudeeropdracht te werken. Ik kan jullie in ieder geval vertellen dat geen dag hetzelfde is. Dit komt bijvoorbeeld door de bijzondere types die hier door het centrum van Den Haag lopen en soms net iets te lang voor het raam blijven stilstaan of dat de ene dag de werkruimte bomvol zit en het andere moment ik hier alleen met Muhammed (de andere stagiair) zit. Ook zijn er juist zaken die de stage extra leuk maken, namelijk de gezamenlijke lunches, de pingpongtafel en de dynamische omgeving.

Ook op zoek naar een stage? FlexStagiair helpt je daarbij

FlexStagiair bereidt je voor op de veranderende arbeidsmarkt. Lijkt het jou ook interessant om bij een (of meerdere) ondernemers stage te lopen om jouw ondernemersvaardigheden te ontdekken of verder te ontwikkelen? Neem dan op je gemak een kijkje naar de stagevacatures!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *