Eline FlexStagiair Risicosessie

Het einde is in zicht: bijna afgestudeerd!

Zoals ik in de eerdere blog Mijn eerste weken bij de FlexStagiair heb verteld, zit ik in de laatste fase van mijn studie Bedrijfseconomie aan de Haagse Hogeschool. De afgelopen periode ben ik daarvoor bezig geweest met mijn afstudeeronderzoek/scriptie bij FlexStagiair. De paar laatste aanpassingen aan mijn scriptie worden gemaakt en dan mag ik hopelijk de vlag hijsen en in september mijn diploma ophalen!

Afstudeeronderzoek over operationele processen bij deze start-up

Tijdens deze afstudeerperiode heb ik mij voornamelijk beziggehouden met het inrichten van de operationele processen van FlexStagiair, het onderzoeken van de groeiambitie en de bijbehorende risico’s. Daarnaast heb ik verschillende beurzen bijgewoond, studenten en ondernemers gesproken met als doel hier informatie uit te halen om mijn onderzoek te versterken. Verder kon ik altijd terecht voor advies bij de andere ondernemers van FlexStagiair. Zij bekeken het het probleem vaak vanuit verschillende invalshoeken en ervaringen. Dit hielp mij vervolgens weer een stuk verder bij het schrijven van mijn scriptie.

Mijn ervaringen bij FlexStagiair

Gedurende mijn opleiding heb ik veel verschillende soorten ondernemingen voorbij zien komen. Helaas werd er alleen weinig aandacht besteed aan start-ups, ondernemerschap en ZZP’ers. Het meehelpen uitbreiden van een start-up en advies uitbrengen aan FlexStagiair hierover is erg positief uitgevallen, zo weet ik dat er straks echt iets met mijn afstudeerscriptie en bevindingen wordt gedaan.

De afgelopen periode heb ik mij van maandag tot en met donderdag voornamelijk op het Projectenlab begeven. Een periode waar ik met een positieve blik op terugkijk. Gezellige lunches en een periode waarin mijn pingpong skills aanzienlijk zijn verbeterd (vooral als we een wedstrijdje deden om de afwas☺). Ook op de momenten dat het wat rustiger was heb ik het als een fijne werkplek ervaren. Midden in de stad en toch vind je de rust om geconcentreerd te werken.

Ik heb het aantal stagevacatures flink zien groeien de afgelopen periode. Een positieve ontwikkeling voor FlexStagiair. Dus ik zou zeggen: kijk snel tussen de vacatures en leer ondernemerschap. Dat is één ding waar ik veel van heb meegekregen!

Dit blog is geschreven door Eline Poort, stagiair bij FlexStagiair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *