FlexStagiair Millenial Juli2017

Even voorstellen: de millennial stagiair

Zelfingenomen en lui?

“Millennials zijn zelfingenomen, egocentrisch, ongeduldig en lui. Ze hebben weinig zelfvertrouwen en voelen zich snel miskend. Een beetje tegenslag en ze gooien het bijltje erbij neer. En wie zitten er met de gebakken peren? De werkgevers.” Dat is een vaak gehoorde klacht over millennials, de nieuwe generatie die nu de arbeidsmarkt betreedt of al betreden heeft (18 tot 34 jaar).

Maar dat beeld klopt niet volgens Aart Bontekoning, een organisatiepsycholoog die generatieverschillen bij bedrijven heeft onderzocht. In een artikel in HP De Tijd zegt hij: “Lui? Ik zou eerder zeggen: integendeel. Millennials werken keihard. Vaak in ruil voor een tijdelijk contractje.”

Een hekel aan vergaderen en hiërarchie

“Millennials willen alles: én een leuke baan én een partner én veel reizen én overal bij zijn én kinderen. En wel per direct. Als je ze een e-mail stuurt of vraagt of ze bijvoorbeeld even een offerte willen maken, reageren ze onmiddellijk. Zo zijn ze dat nu eenmaal gewend. Ze willen ruimte om zich te ontplooien en feedback. Niet één keer per jaar een functioneringsgesprek, nee, direct: ik ben hiermee bezig, hoe zou jij dit aanpakken? Ze willen weten of ze op de goede weg zitten. Die feedback moet als het even kan positief zijn.”

“En: werk moet zinvol zijn, impact hebben, ertoe doen. Millenials willen iets wezenlijks doen, iets waar ze mensen echt mee helpen. Vrijheid scoort bij hen ook hoog. Vrijheid wat betreft werktijden / werkplek maar vooral ook dat zij geïnspireerd willen worden in plaats van gecommandeerd. Millennials hebben niets met hiërarchie. Ze willen gecoacht worden door een mentor in plaats van een manager; ze willen worden benaderd als professional, niet als marionet. En iets waar millennials absoluut níet op zitten te wachten is vergaderen. Helemaal niet wanneer er alleen maar wordt vergaderd om het vergaderen, als er mensen aan tafel zitten die zo nodig hun punt willen maken. Of als er maar wordt ‘doorgepolderd’ tot er consensus is bereikt.”

Wat dan wel? FlexStagiair!

Maar waar kan een millennial nu een leuk baan vinden die aan zijn of haar wensen voldoet, en om te beginnen een leuke stageplek? Veel grote bedrijven en organisaties hebben moeite om met hun tijd mee te gaan. Ze zitten vaak vast in oude vastomlijnde hiërarchische structuren waarbij de jongste werknemers of stagiairs maar weinig ruimte krijgen voor eigen inbreng.

Ik denk – al zeg ik het zelf – dat een stage via FlexStagiair juist goed aansluit bij de wensen van de gemiddelde millennial: flexibiliteit, zelf je tijd indelen, ruimte voor eigen initiatief, resultaatgericht, korte lijnen, want dat zijn de kenmerken van een stage bij ondernemers. Ook zelfstandige ondernemers die ouder zijn dan 34 lijken vaak verdacht veel op millennials. Ook zij werken snel en resultaatgericht in een informele setting. Met een eigen bedrijf is dat namelijk de meest succesvolle en meest aangename manier van werken.

Dus millennials: welkom bij FlexStagiair!

Dit blog is geschreven door Esther Langen, mede-oprichter van FlexStagiair.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *