Mu1

Koffie zetten en printen?

Hoe is het om stage te lopen bij FlexStagiair?

FlexStagiair is een stageplatform dat studenten en ondernemers bij elkaar brengt. De FlexStagiair is een initiatief van het Projectenlab, een groep ondernemers uit diverse disciplines die samen een werkruimte delen in hartje Den Haag. Dus genoeg expertise op het gebied van ondernemen en ondernemerschap. Ook genoeg kennis over studenten en hun manier van studeren anno 2017? Niet helemaal. En wie kent de behoeften van studenten nou beter dan een student? Niemand volgens mij. Gelukkig kan ik met trots zeggen dat ik als derdejaarsstudent SBRM genoeg expertise heb op het gebied van studeren en student zijn anno 2017 ☺ Dus hoogste tijd om met mijn stage te beginnen bij FlexStagiair! 

Wie ben ik?

Laat ik mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Muhammed Ozen, ik ben 20 jaar jong en ben derdejaars student Small Business & Retail Management aan de Haagse Hogeschool. Ik heb gekozen voor een specialisatie op Small Business, dat betekent dat ik me het derde en vierde jaar voornamelijk ga richten op het ondernemen en ondernemerschap. Een van mijn redenen om stage te gaan lopen bij een startup zoals FlexStagiair.

Wat ga ik doen bij FlexStagiair?

Ik zal me voornamelijk bezighouden met het opstellen van marketingcommunicatieplan richting studenten. Hierbij zal ik onderzoeken hoe FlexStagiair studenten kan bereiken en deze kan overhalen om stage te lopen via FlexStagiair. Waar nodig zal ik ook andere praktische zaken oppakken. Dus eigenlijk ga ik van alles en nog wat doen, behalve koffie zetten en dingen uitprinten. (Okay ik geef toe, zo nu en dan zet ik toch nog wel koffie XD)

Hiernaast komen er natuurlijk ook andere dingen kijken bij een stage. Voor mijn opleiding moet ik ook het een en ander doen, zoals een competentieontwikkeling rapport schrijven en een POP(persoonlijke ontwikkelingsplan) opstellen. Dit doe ik deels thuis, en zo nu en dan heb ik ook de mogelijkheid om tijdens mijn stage eraan te zitten.

Een leuk voorbeeld van iets wat al op de planning staat is de Tafel van 7. Tijdens een Tafel van 7 komen er zeven enthousiaste jonge wereldverbeteraars samen. Niet alleen om lekker te eten (wel voornamelijk XD), maar vooral om te kijken hoe we elkaar kunnen versterken in het goeds dat we doen (of willen doen)! Het onderwerp zal zijn de flexibele arbeidsmarkt en daarop inspelende flexibele stage van FlexStagiair.

Dus: Flexibele arbeidsmarkt? FlexStagiair!

Ook zal ik me verder verdiepen in de sociale media kanalen van FlexStagiair aan de hand van Hootsuite. Ik zal campagnes opstellen en ervoor zorgen dat er regelmatig relevante en interessante dingen te vinden zijn op de sociale media kanalen.

FlexStagiairHoe ziet een stagedag eruit bij FlexStagiair?

Vooral dynamisch. Zoals voorheen al gezegd is, is de FlexStagiair een initiatief van het Projectenlab (een groep ondernemers die gezamenlijk een werkruimte delen). Zo is geen dag hetzelfde. De ene dag zit je met 1 of 2 personen op kantoor, op de andere dag is bijna iedereen er en heb je bijna geen plek om te zitten. (Wel heb ik natuurlijk altijd de beste plek naast het raam XD.) Iedereen bij het Projectenlab heeft uiteraard ook zijn eigen onderneming, en kan dus niet altijd aanwezig zijn bij het Projectenlab. Dit zorgt er wel voor dat ieder stagedag voor mij er anders uitziet.

Paar dingen zijn wel elke dag hetzelfde. Zo beginnen we elke ochtend met een lekker bakje koffie en/of thee om eventjes bij te komen. Iedere middag lunchen we ook gezamenlijk rondom een pingpongtafel (Why? I don’t know).

Flexibele arbeidsmarkt? FlexStagiair

FlexStagiair bereidt je voor op de veranderende arbeidsmarkt. Lijkt het jou ook interessant om bij een (of meerdere) ondernemers stage te lopen om jouw ondernemersvaardigheden te ontdekken of verder te ontwikkelen? Neem dan op je gemak een kijkje naar de stagevacatures!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *