Foto Mungu

Een nieuwe flexstagiair: ontmoet Mungu!

FlexStagiair werkt samen met VluchtelingenWerk

In april 2017 is FlexStagiair gestart met een nieuwe pilot: in samenwerking met VluchtelingenWerk bieden we statushouders werkervaring door middel van stages en werkervaringsplaatsen bij ondernemers. Mungu Byakweli is de eerste stagiair binnen deze pilot. Mungu houdt zich bezig met (Franstalige) communicatie en fondsenwerving voor de doorstart van een gehandicaptencentrum in Senegal.

Lees hieronder wie Mungu is en hoe zijn stage tot nu toe bevalt!

Hallo, ik ben Mungu!

Over mijzelf: ik ben Congolees, ik heb informatica gestudeerd in Oeganda en ik heb veel computerkennis. Ik ben in 2014 naar Nederland gekomen. Kortgeleden heb ik de VIP training (Vluchtelingen Investeren in Participeren) afgerond van VluchtelingenWerk. Via hen ben ik in contact gekomen met FlexStagiair.

Over mijn stage bij FlexStagiair: in het begin van mijn stage leek alles moeilijk, maar met de hulp van Esther (stagebegeleider) en haar collega’s van FlexStagiair gaat het goed nu. Met een stage via Flexstagiair doe ik meer kennis op en word ik geholpen om plannen te maken.

 

Dit blog is geschreven door Esther Langen, mede-oprichter van FlexStagiair, en Mungu Byakweli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *