Interessante stage om te zorgen dat lichamelijk gehandicapten weer aan het werk kunnen in de verschillende ateliers van een gehandicaptencentrum in een dorp (Diofior) in Senegal

Opleidingsniveau:               Minimaal HAVO / MBO

Functiegroep                        Fondsenwerving en communicatie

Sector                                     Non-profit, ontwikkelingssamenwerking

Locatie                                   Den Haag

Aantal dagen per week       2 dagen

Stageduur                              2 tot 3 maanden, start zo snel mogelijk

Stageomschrijving

Wat biedt de stage?

Als stagiair bied jij ondersteuning zodat een centrum / werkplaats voor lichamelijk gehandicapten in Senegal weer goed kan functioneren. Het gehandicaptencentrum is opgericht in 2009. Het centrum wordt gerund door de gehandicapten zelf, een vereniging met 200 leden. Op dit moment, 8 jaar na de start van de ateliers, zijn veel (naai)machines stuk en is er financiering nodig om het centrum weer goed te laten draaien. Ook willen de gehandicapten een kippenfokkerij beginnen. Als stagiair ga je mailen / skypen met de mensen in Senegal om helder te krijgen wat hun plannen zijn. Vervolgens kun je – in het Frans – een aanvraag en projectplan schrijven voor het fonds Wilde Ganzen. Ook ga je de website over het project van content voorzien (en evt. Facebook) en een klein benefietevenement organiseren om geld in te zamelen voor het gehandicaptencentrum.

Wie zoeken we?

  • Je bent enthousiast, gemotiveerd en proactief;
  • Je hebt affiniteit en ervaring met ontwikkelingssamenwerking;
  • Je hebt ervaring met ICT (online content);
  • Je Frans is vloeiend in woord en geschrift.

Wie is de ondernemer?

De ondernemer van Multi-Pass (www.multi-pass.nl) houdt zich bezig met (trainingen op het gebied van) fondsenwerving en het aansturen / uitvoeren van maatschappelijke projecten. Multi-Pass bestaat uit twee takken: een eenmanszaak en een stichting. De stichting is met name gericht op projecten in Afrika, waarbij mensen met een kwetsbare achtergrond / beperkingen ondersteund worden op weg naar zelfredzaamheid.

Interesse?

Past deze stagevacature bij jouw stage wens? Mail ons jouw cv en een motivatie op mathilde@flexstagiair.nl. Je hoort dan zo snel mogelijk van ons.

Wil je eerst nog wat meer weten? Dat kan ook per mail of bel met Mathilde Teuben op 06-21567641.