Flex Schets V2 Semiwide3

‘Student moet stage kunnen lopen bij ZZP-er’

Het moet in alle sectoren van het bedrijfsleven mogelijk worden om stage te lopen. Zo adviseert het adviescollege regeldruk (Actal) aan Minister Bussemaker in 2015. Interessant! De grootste belemmering is dus de REGELDRUK. Ja, want een ZZP-er zit niet te wachten op complexe administratieve eisen of zware begeleidingsvoorwaarden.

Jan ten Hoopen van Actal verwoordt het alsvolgt in de Telegraaf: “In sommige reglementen is echter ook bepaald dat er in geval van vakantie of ziekte een vervanger in het bedrijf aanwezig moet zijn. Aan deze laatste eis kunnen zzp’ers en eenmanszaken gewoonweg niet voldoen”.

Maar dat is het niet alleen. Voor veel ZZP-ers is de behoefte aan een stagiair groot. Immers, als zelfstandige moet je alles zelf doen: van sales, marketing, administratie.  En dit is nog los van het eigenlijke werk dat je doet. Dus een helpende hand is erg welkom. Maar dan niet fulltime, maar parttime. Soms is dat financieel gedreven, maar vaker simpelweg vanwege het type opdracht. Een student kan prima in 2 dagen een social media strategie uitwerken. Of een huisvestingsplan schrijven.

Daarom bemiddelt FlexStagiair in deelstages. FlexStagiair is een social enterprise die studenten helpt aan ondernemende stages bij 2 of 3 ZZP-ers.  Wij nemen voor de ondernemers alle rompslomp uit handen. En zorgen voor een consistente en hoogwaardige opdracht voor de student. Dit alles voor een vast bedrag per maand.

Terug naar de regeldruk. De aanwezigheidseis is een ding. Ook een gebrek aan afstemming leidt op dit moment tot irritaties en onnodig tijdverlies voor zowel de ondernemer als de scholier. Denk aan contracten opzetten of soms simpelweg het verzamelen van handtekeningen van de school, student en de ondernemer. En dan heb ik het niet eens over het zoeken naar de juiste student op het juiste moment. Toch prettig dat FlexStagiair als bemiddelaar de selectie, inhuur en (salaris)administratie voor haar rekening neemt.

Wij geloven dat flexibele stages een belangrijk instrument is voor studenten om zich voor te bereiden op meer ondernemerschap. En het helpt kleine ondernemers uit de brand.

FlexStagiair is een social enterprise gericht op het bemiddelen in deelstages, in 2016 opgericht na het winnen van de DDD-award. Meer weten? Kijk op flexstagiair.nl of volg ons op social media.

Dit blog is geschreven door Ties Rijkers, mede-oprichter van FlexStagiair

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *